Zo maak jij de volgende vlucht naar je zin

Niets zo fijn als uitkijken naar een leuke reis. Alleen die lange vlucht, daar kan je soms wel tegen opzien. Maar met wat extra comfort is het nog eens zo aangenaam en ben je in geen tijd op je bestemming.

Kies voor je gemak en comfort

Maak het jezelf dus comfortabel met losse kleding die vooral ook losser zit aan de taille. Door de luchtdruk kan je buik namelijk wat opzwellen en dan is wat marge altijd wel welkom. Net daarom is het ook slim om drankjes met prik te vermijden. Ook te veel zoet en zout eten, is niet aan te raden. Maar ook je benen en voeten kunnen hier last van hebben en opzwellen. Draag daarom steunkousen en losse schoenen die vlot lopen. Zorg verder dat je comfortabel zit in een goede houding, een nekkussen kan je hier eventueel bij helpen. Tracht bovenal ook wat te ontspannen en je niet te ergeren aan de geluiden rond je heen. Sla een praatje of kijk naar wat leuks. En als je je graag even afzondert, kan het goed zijn te kiezen voor een noise cancelling koptelefoon.

Hou rekening met de luchtdruk

Het kan lang wachten en vermoeiend zijn om te vliegen, daarnaast heb je veelal ook weinig beenruimte en bewegingsvrijheid. Hierdoor kan je last krijgen van opgezwollen benen, spataderen en soms ook tromboses. Steunkousen kunnen je hier alvast bij helpen. Het dragen ervan zorgt voor een betere bloedcirculatie, zo wordt de druk op je benen verlicht en het risico op een trombose verkleind. Maar sta ook regelmatig even recht en loop even rond of beweeg je benen wat. Beweging blijft namelijk één van de belangrijkste factoren om de bloedcirculatie te verbeteren en zo beenproblemen en andere gezondheidsproblemen te vermijden. Met deze bruikbare tips stap jij fris en monter het vliegtuig af en kan jij vol enthousiasme aan je reisavonturen beginnen.